Foruten å bygge konstruktivt i verkstedet, ønsket jeg å fordype meg i en verden av klistremerker for en stund nå. Og se hvilken kunnskap og ferdigheter dette vil se på.

Jeg har den sjansen nå. Og jeg må si, det er ikke bare hva! Når du skriver ut klistremerkene, kommer mye kunnskap inn i bildet. Fra skriverinnstillinger til å forstå konstruksjonen av grafikkfiler, sensitivt utskriftsutstyr og alt vedlikehold som dette krever. Ennå ikke snakket om følelse, et visst slag som du bør få fingrene i fingrene mens du stikker.

Jeg kastet meg selv i den dype enden og laget mine første klistremerker. Der jeg forventet å rulle klistremerker ut av skriveren ved å trykke på en knapp, viste dette seg ofte å være en annen historie. Snart visste jeg ikke hvordan jeg skulle gjøre uten et grafisk formateringsprogram. Og å hjort, jeg er hendig, men med grafikkprogrammer … hjelp. Liten panikk rammet, men etter 3 uker mestret jeg det grunnleggende.

Folie typer og laminat. Skriverplassen er full av forskjellige folier. Men hva er hva. Hvit, gjennomsiktig, magnetisk folie. Forskjellige lag med lim. Og ikke glem de forskjellige laminatene. Hvert materiale gir sitt eget utseende eller har visse nødvendige egenskaper. Så du bytter materialet i skriveren hele dagen for å gi hvert klistremerke sine gode egenskaper.

I juni 2018 leverte vi adopsjonskolonnene på Ecomare. Min første store klistremerkejobb. Og også på veldig fine buede Dibond paneler. Blod svetteog tårer, men de har blitt vakre.

Har du en klistremerkejobb, så hjelper vi deg med å gå videre? En liten eller en stor en? Ring eller send oss en e-post for gratis informasjon. Da kan det være at jeg snart møter deg. Vær så snill å se deg farvel!