DE KRACHT VAN RECIRCULATIE

Het wordt ons steeds vaker gevraagd. Kunnen we dit hergebruiken? Is het wel goed recyclebaar? Duurzaamheid wordt voor iedereen steeds belangrijker. Mensen zien steeds meer het belang maar zijn daar nu ook actief mee bezig.

We bouwen prachtige vitrines, levensgrote objecten en bekleden wanden in de meest prachtige uitingen. En om deze objecten te plaatsen maken we vaak gebruik van mooie (kostbare) materialen en ondergronden. Zonde om na het verstrijken van de duur van een expositie weg te gooien of op zolder te laten verstoffen.

Afgelopen winter zijn we druk geweest in het Biesbosch museumeiland, om een in 2019 geplaatste expositie om te toveren naar een nieuw verhaal. In deze expositie is door de bouwers en ontwerpers destijds al duurzaam gekozen voor frames met panelen en vitrines die je makkelijk kan herschikken en hergebruiken met een nieuwe vormgeving. De wanden zijn voorzien van peesdoeken. Buiten dat je naadloos enorme oppervlakken kan voorzien van de mooiste looks, kun je deze wanden dus ook snel en gemakkelijk voorzien van nieuwe informatie. Als bijvoorbeeld  het onderwerp niet meer actueel is. Ik ben blij dat we deze techniek inmiddels op meerdere plaatsen hebben kunnen toepassen.

Door een paar toevoegingen te doen aan de bestaande expositie en het verhaal over ‘de kracht van water’ kracht bij te zetten met een waterlijn. Krijg je een totaal ander gevoel in deze ruimte. Je staat nu letterlijk onder water. En door de daarbij geplaatste water lampen en de vissen in het riet krijg je het gevoel dat het water je letterlijk tot de lippen staat.

Ook interesse in het hergebruiken van een bestaande expositie, verstofte vitrines op zolder of een fantastisch object maar is het een beetje gedateerd? We denken graag met u mee!