THUISHAVEN
Onze creaties verspreiden zich door heel Nederland en daarbuiten, maar Texel is onze thuishaven. Als echt Texels bedrijf vinden we het belangrijk om bij te dragen aan het fijne thuis gevoel en willen we graag deel te zijn van projecten die breed gedragen worden door de texelaars.
Oudeschild, een vissersdorp in hart en ziel. Een vissershaven die langzaam zijn aanzicht verliest, en waar menig visserman met die ziel onder zijn arm over zee kijkt. In plaats van daarop vaart. Dat doet iets met een gemeenschap.
Fred Wiering nam initiatief om met een club visser mannen de achtersteven van de TX29 een monumentaal plekje te geven in het dorp. Er werd gesponsord. Dros Grondverzet hielp met het vervoeren, wij deden het laswerk, het maken van de bank en het plaatsen van de bordjes waarop het schip in zijn volle glorie te zien is. De visser mannen schilderde, zoals ze dat jaren lang op hun eigen vissersschepen gedaan hadden. Het werd een fijne samenwerking.
Met als resultaat een prachtige zitplaats om te mijmeren en te kijken over zee.

Op dit moment worden er veel vissersschepen gesloopt als gevolg van de saneringsronde. Heeft jullie dorp of gemeenschap ook plannen om onderdelen van schepen een blijvend plekje te geven? Wij denken graag met jullie mee om er een mooi en functionele functie aan te geven.