WAAR HET ALLEMAAL BEGON…

Op 1 oktober 2008 namen Marc Roeper en Lucas Tijssen de stap. Bouwen aan beleving, dat is wat ze wilde.
Beide handig, op een ander vakgebied, vulde ze elkaar aan. Bij Marc zijn huis zat een grote schuur.
Dit werd het hoofdkwartier.
Wanneer er in 2009 een boerderij in de familie vrij komt besluiten ze te verkassen. Koeien eruit, Expotise er in. Er werd gesloopt, en opnieuw opgebouwd. Familie en vrienden staken handen uit de mouwen.En dat laatste, dat is iets wat Expotise siert. Waar handen nodig zijn, waar dan ook, zomer of winter, regen of wind. Vrienden en familie is iets dat je altijd in en om het bedrijf vind.
De werkplaats is een fijne plek om te werken aan houten en stalen constructies. Maar een goed plek om te kunnen schilderen en spuiten ontbreekt. En ook een plekje voor het elektronica werk ontbreekt. Dus zoals altijd, handen uit de mouwen.
In 2013 wordt er een nieuwe werkplek gerealiseerd boven in de stolp. En in de jongveestal naast de stolp, dan in gebruik voor opslag, zal een spuitcabine komen.
We kochten een spuitcabine, natuurlijk een bouwpakket, want tja dan valt er in elk geval weer genoeg te beleven. Vrienden, familie en stagairs worden opgetrommeld. En zo herrijst er ook een nieuw stukje werkplaats op het erf.
Waar Expotise begon met vooral bouw in hout en metaal, kwamen daar door de jaren heen steeds meer discipline bij. Elektronica, verlichting en geluid werden een steeds groter deel van een exposities. Ook grafische vormen, bebording en gevel belettering kwamen steeds vaker aanbod.
Om minder afhankelijk te zijn van externe partijen werd ervoor gekozen om zelf een grootformaat printer in huis te hebben. Om die te huisvesten werd in 2014 ook het laatste stukje van de jongveestal omgebouwd tot printer ruimte.

Daarmee had elk vakgebied zijn eigen plek binnen het bedrijf. Plaats voor meer werkplaats ruimte is er niet. Ruimte voor verduurzaming is er wel.

Sinds dit jaar zijn we volledig van het gas af. De werkplaats word gestookt met een pellet kachel. De pellets die we hiervoor gebruiken worden door ons zelf geproduceerd van het schoon hout afval uit het bedrijf. Maar ook van hout stof van andere bedrijven op Texel. Dat zorgt voor een mooie en duurzame kringloop. Ook is ons dak inmiddels voorzien van 65 zonnepanelen die ons voorzien van stroom.

We hopen in de toekomst nog meer verduurzamende stappen te kunnen nemen. Waardoor we ook de komende jaren op een zo goed mogelijke manier voor u kunnen klaar staan!

Nieuwsgierig naar ons tijdbeeld in foto’s. Check ons foto album hieronder en krijg een beeld bij ons verhaal.