Opleverdatum:

december 2023

In samenwerking met:

Studio Pam

Cultuur Historisch Centrum de Tiid (de Tijd) is een verbindende locatie in Bolsward. In dit prachtige pand vind je zowel diensten van de gemeente, de bibliotheek maar is ook ruimte voor kunt, cultuur en een sociale functie.

In de tentoonstellings- en presentatiezalen van het historisch centrum staat de hedendaagse ‘mienskip’ (gemeenschap) van Zuidwest Fryslân centraal.
In het atrium, de etalage, op de vide en in de Mienskipszaal organiseert of faciliteert het museum lokale initiatieven van kunstenaars, onderwijsinstellingen en verenigingen met het vertellen en presenteren van hun verhaal.

In samenwerking met Annelies van Studio Pam hebben wij voor de tweede keer de tijdelijke tentoonstelling mogen leveren. Waar dit de eerste keer vooral om het beplakken van wanden en het leveren van drukwerk ging, maakte we deze keer ook meerder objecten.

Drie mooie bladerboeken pronken op een bestaande sokkel. In deze boeken vind men de verdiepingsinformatie. Ook maakte we geheel naar wens frames rond de bestaande pilaren waarin foto’s worden getoond.

De ruimte is dynamisch door zijn losse elementen. Daardoor heeft elke tentoonstelling een totaal andere look, zoals u ook kunt zien in de onderstaande foto’s.