Opleverdatum:

Maart 24

In samenwerking met:

Platvorm: ontwerpers van tentoonstellingen

De Nieuwe Collectie

Fort Kijkduin

Fort Kijkduin

Kom op bezoek door de vernieuwde entree en ervaar het gemoderniseerde Fortcafé met terras aan zee! De nieuwe familietentoonstelling neemt je mee naar de tijd van de mobilisatie waarbij kinderen ontdekken hoe het is om voor een dag soldaat te zijn. Treed in de voetsporen van Napoleon en sta oog in oog met roggen en haaien in het Noordzeeaquarium in het spannendste fort van Nederland!

In het museum kom je alles te weten over de historie van het fort. Rondom Fort Kijkduin hebben bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden die van belang zijn geweest voor de Nederlandse geschiedenis. Ervaar bijvoorbeeld hoe het er aan toe ging bij de Slag bij Groote Keeten en waan je onderdeel van het Engelse leger dat de Bataafse Republiek binnenviel in 1799. Wandel mee met Napoleon en ontdek hoe Fort Kijkduin door de jaren heen is veranderd. Ook de Tweede wereldoorlog komt aan bod.
Aan het eind van het museum dwaal je door de holle beer (verbindingsgang) en kom je in de schietgalerij uit. Buiten is de kruitkamer en via één van de bastions kom je in een lange ondergrondse tunnel terecht. Hier begint de bunkerroute, een kleine wandeling door het prachtige duinlandschap van het fort. De bunkers zijn uit de periode van het interbellum en experimenteel. Je mag overal in om een kijkje te nemen!

Met behulp van een audiotour (gratis bij de receptie) kom je nu nog meer te weten over de geschiedenis van Fort Kijkduin.