Completion Date:

2019

Credits:

DST – Experience Centrum, Klimvallei, Stichting Stelling Den Helder en Expotise

Toen wij voor het eerst de dieselruimte van Fort Westoever binnenkwamen, zag het er uit alsof er sinds het was verlaten in 1979, er nooit meer iemand binnen was geweest. Deze stijl hebben we geprobeerd te behouden bij het ontwerpen en het maken van de Escaperooms die er nu te vinden zijn. Het decor was al aanwezig, wij hebben ze omgebouwd tot spannende spelelementen. Een echte escape-experience!

Een Escaperoom bouwen in een omgeving die vanzelf inspireert tot mooie dingen. Dat heeft Expotise, in samenwerking met Victor Schade en Carmen Gilhuis DST-Experience Amsterdam. mogen doen in Fort Westoever in de escaperoom ‘Danger, No Voltage’.

Bij de bouw van de onderdelen is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande machines. De elektronica en software die gebouwd is, maakt de complexe basis van deze escapebeleving. Onderdelen van machines die nog niet bestonden, maar wel belangrijk waren voor het spel, zijn zodanig gemaakt dat zij niet van echt en origineel te onderscheiden zijn. Een mooie uitdaging en een echt escaperoom-hoogstandje. Dit alles gebouwd op een prachtig en sterk spelontwerp van DST-Experience Amsterdam.

Naar de website