Opleverdatum:

april 2022

In samenwerking met:

DST experience agency, Tijso

Het Achterhoeks Openluchtmuseum is gelegen in het landelijk gelegen Lievelde en is onderdeel van Erve Kots. Dit museum stelt archeologische vondsten opgegraven op het terrein van Erve Kots tentoon. En geeft inkijk in het oude boeren leven.

Een goede start van jouw bezoek aan het museum, is de mindsetshow in het expositiegebouw aan het begin van de wandelroute door het museum. De mindsetshow wordt ook wel objecttheater genoemd. Het vertelt het verhaal van Erve Kots, Bernard en Gerard Weenink en het Achterhoekse boerenleven van toen en de oorsprong van de Achterhoekse cultuur en mentaliteit van nu. De Mindsetshow duurt ongeveer 6 minuten.

Doormiddel van een film die geprojecteerd wordt op doek wordt het verhaal verteld. Wat je niet ziet is dat het doek waarop geprojecteerd wordt gespannen is voor een kastenwand langs. Wanneer de attributen in het verhaal voorkomen lichten ze op en komen zo als verrassing tevoorschijn. Als de Mindsetshow is afgelopen, openen de dubbele deuren in het midden van de kast  automatisch.

Na de binnen expositie vervolgd ook de audiotour zich op het buitenterrein van de boerderij. Hier hebben we nieuwe bebording geplaats en open gaas sculpturen die bijdragen aan de rondleiding op het buitenterrein.

In het najaar van 2022 zal fase 2 van de vernieuwing in dit museum van start gaan. En worden er nog meer onderdelen van onze hand toegevoegd.