Opleverdatum:

december 2022

In samenwerking met:

Platvorm, Poedercoat NH, PPS, Erkamp recalame, Ts Visuals.

De tentoonstelling Aanvallen en verdedigen maakt de verbinding tussen het museum en het aquarium. In het aquarium leer je hoe dieren rondom het fort aanvallen en zich verdedigen, in het museum zie je hoe landen en legers dat doen.

Doormiddel van een peesframe met peesdoek is de eerste beuk, ja zo noemen we zo’n mooie ronde ruimte in een fort, meteen voorzien van een totaal andere look. De blauwe rand op de vloer is voorzien van verf met daarop de tekst gedrukt die verteld over het landschap dat je ziet. De gesublimeerd aluminium bordjes op de stalen steunen voorzien van poedercoating geven je meer informatie over objecten en details. De expositie neemt je mee van op het land tot ver onder het wateroppervlak. Ga je mee?

Door de doorgang kom je in de aquarium ruimte. Hier nemen we je mee van net onder water tot diep in de zee. Alle aquaria zijn voorzien van nieuwe coating. Wanden zijn op diversen manier voorzien van prints en dat geeft de hele ruimte een serene uitstraling.

Ook bij de aquaria zijn de stalen steunen toegepast, zowel met bebording als met monitoren en voel objecten.

Aan het einde van deze expositie verlaat je de ruimte om dieper het fort in te duiken en het verhaal van Huisduinen en zijn fort verder te ontdekken. Hier hebben wij het laatste peesdoek geplaatst.