Opleverdatum:

mei 2021

Vanuit Natuurcentrum De Marel ontdek je de mooiste plekken in Waddenpolder Waalenburg. Dit is het eerste en grootste weidevogelreservaat van Nederland. Je wandelt of fietst hier langs kronkelende kreken die stammen uit de tijd dat de zee hier nog vrij spel had. In Natuurcentrum De Marel staat het Vogelinformatiecentrum Texel klaar om al je vragen te beantwoorden namens Natuurmonumenten.

Dit markante gebouw is gerealiseerd in 2020. Je vindt hier werkplekken van natuurmonumenten en een bezoekerscentrum. De ruimte van het bezoekerscentrum heeft heel veel hoogte waardoor je de vormen van het gebouw goed kan blijven zien. In deze nokken hebben we 2 fotowanden mogen plaatsen. Deze zijn gemaakt uit panelen geschuimd PVC met daarop een door ons geprinte foto op vinyl.

De achterwand van de keuken heeft een prachtige foto gekregen. De deuren van de toiletten zijn aan één zijde voorzien van een landschapsfoto. En we plaatste nog een grote kaart op een magnetische ondergrond. Hierop kunnen ze met magneten aanduiden waar zich in het gebied zicht bijzondere vogels of planten bevinden.