Opleverdatum:

In delen. Van 2021 en 2022

In samenwerking met:

Zilte Zaken voor de grafische opmaak, Fotograaf Rene Pop, Bart Boon.

De haven van Oudeschild is de thuishaven van visserij, beroepsvaart en pleziervaart. Ieder heeft z’n eigen deel. Deze haven is een belangrijke toeristische trekpleister op Texel. Dagelijks varen diverse rondvaartboten uit voor een pleziertocht langs de zeehonden op de zandbanken voor de kust van Oudeschild of om garnalen te vissen met toeristen. Maar de haven is veel meer dan dat.

Om het verhaal van de haven te vertellen hebben we mooie RVS frames geplaatst met daarin gesublimeerde aluminium borden. Afhankelijk van de locatie waar deze borden zijn geplaatst is er een stukje achtergrond informatie te zien en te lezen over het gebruik van dit deel van de haven.

In de nieuwe haven vind je de aanlegt plaatsen van de visserijvloot. Aan de kade staan tank hokjes. Praktisch maar niet erg mooi. Maar met de nieuwe beplating kun je een kijkje nemen in het visserij leven.

In de oude haven herleven oude tijden. Ooit was dit de aanlegplaats voor de veerboot. En destijds stapte je dus vanaf hier op de bus. Ter ere van dit verhaal hebben we een replica gemaakt van het originele bushokje. Gemaakt door Bart Boon.

Januari 2023 hebben we nog een paar karakteristieken vissers portretten van groot formaat geplaatst op de zijde van het CIV gebouw op de haven. Dit gebouw is de thuisbasis voor allerlei werkzaamheden die gedaan worden aan de vissersschepen. Met hun werkplaats gelegen aan de ligplaatsen van de vissersschepen kunnen ze snel van dienst zijn. Tevens hebben zij een prachtige winkel.